Les modificacions que va introduir la societat mixta que gestiona l’autopista de circumval·lació madrilenya, dutes a terme entre setembre de 2017 fins a gener de 2018, aconsegueixen optimitzar les potències elèctriques contractades.

Madrid Calli 30 , societat mixta que forma part del sector públic municipal de l’Ajuntament de Madrid, adscrita a l’Àrea de Medi Ambient i Mobilitat, va estalviar entre setembre de 2017 i febrer de 2018 un total de 464.000 euros en la factura elèctrica en comparació amb els anys anteriors, ha informat el consistori en un comunicat.

L’empresa va encarregar un estudi per optimitzar les potències a contractar en alta tensió, que concloïa amb un possible estalvi econòmic d’aproximadament 760.000 euros en la facturació anual.

Després de l’elaboració de l’estudi es va sol·licitar el canvi als valors òptims de potència d’accés , el que es va fer efectiu a través de modificacions que es van dur a terme progressivament des de setembre de 2017 fins a gener de 2018.

La factura elèctrica té dues parts clarament diferenciades: el cost de l’energia consumida i el de la potència d’accés. Aquest últim és un cost fix, que pot tenir penalitzacions quan la demanda de potència és superior a la contractada.

A Madrid Calli 30 es té un consum elèctric variable: les potències demandades no sempre corresponen amb les potències contractades . Això suposa pagar més del necessari pel terme fix quan la potència màxima no arriba a la potència contractada o pagar excessos de potència quan la potència demandada supera la contractada.

A més, tant el preu de l’energia com el del terme de potència varien en funció de la franja horària, dia de la setmana i mes de l’any, establint-6 períodes amb preus diferents.

Atenent a un criteri conservador, per no perdre els drets de connexió de servei a prop de la potència instal·lada en els túnels de Madrid Calli 30, es va decidir portar el període tarifari P6 (que és el de menor cost) a la potència màxima demandada. Amb això s’assegura que en cas d’emergència es pugui requerir potències molt superiors a les contractades (pagant penalitzacions) en tots els períodes.

Les modificacions introduïdes per Madrid Calli 30 segueixen la línia de millorar l’eficiència energètica de totes les administracions municipals.

Via publico.es

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *