L’electrificació del transport sembla que va de debò i que la indústria de l’automòbil s’enfronta a una etapa de canvis importants davant la nova era del cotxe elèctric que s’acosta. L’últim informe publicat per GlobalData revela que, en poc més de dues dècades, la quantitat de cotxes elèctrics que circularan per les carreteres es multiplicarà per cent. I és que l’agència consultora considera el vehicle elèctric, juntament amb el cotxe connectat, la conducció autònoma i el transport com a servei, les quatre forces disruptives de l’statu quo de la indústria automotriu.

En l’últim informa la companyia, GlobalData assegura que passarem dels aproximadament 3 milions de vehicles elèctrics que hi ha actualment al món a un total de 300 milions de cotxes elèctrics per a l’any 2040. “Esperem en els propers anys estrès, agitació i marges cada vegada més petits per als fabricants i proveïdors de primera línia davant la transició de la indústria cap al cotxe elèctric “, va dir Cyrus Mewawalla, cap d’investigació temàtica en GlobalData. “Estem en els inicis d’un nou cicle, però en la pròxima dècada la cadena de valor de la indústria de l’automòbil serà transformada pel vehicle elèctric”, va afirmar.

Pel que fa a les vendes d’automòbils, la consultora prediu que el cotxe elèctric passarà de suposar l’1% de les matriculacions que es realitzen a dia d’avui, a tenir una quota de mercat del 15% per a l’any 2030. En canvi, a malgrat la seva evolució positiva en el mercat, els vehicles elèctrics no passaran a produir-se a gran escala fins a mitjans de la propera dècada. Serà llavors, a partir de 2025, quan la producció de bateries i vehicles elèctrics estigui preparada per abordar l’electrificació massiva del parc automobilístic mundial.

Xifres i dates a part, GlobalData ofereix una visió anticipada del context econòmic de la indústria automobilística per als propers anys: s’embarcarà en una etapa de grans inversions, marges cada vegada menors i una disrupció tecnològica sense precedents en la qual seran habituals les adquisicions i fusions entre companyies. Per acabar, l’informe preveu que molts fabricants d’automòbils no aconseguiran sobreviure a aquesta explosió de severs canvis, i el cotxe elèctric haurà estat el detonant.

Els pronòstics de GlobalData coincideixen en les xifres absolutes amb les previsions de BP d’inicis d’aquest any en la seva última edició del Energy Outlook de BP, en què predeia que la flota mundial de vehicles de passatgers gairebé es duplicarà fins a 2.000 milions d’automòbils per 2040, dels quals 320 milions de vehicles seran elèctrics, enfront dels gairebé 3 milions actuals.

A l’escenari de transició evolutiva (IT), BP pronosticava gairebé 190 milions de cotxes elèctrics per a 2035 i preveia que el parc d’automòbils elèctrics augmenti en 130 milions addicionals en els cinc anys següents, arribant a un total de 320 milions d’automòbils per 2040 entre elèctrics i híbrids endollables. Segons les seves dades, la quota del vehicle elèctric en aquest any serà del del 15%, participació que GlobalData creu que s’arribarà a 10 anys abans.

Via elperiodicodelaenergia.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *