La direcció de Alcoa ha traslladat al seu Comitè Europeu la decisió de tancar les seves plantes a Avilés i la Corunya, que donen feina a 300 i 400 persones, respectivament, han informat a Efe fonts sindicals.

Els sindicats de les tres plantes de la multinacional a Espanya -Avilés, la Corunya i San Ciprián (Lugo) – han estat convocats aquest migdia per la direcció per detallar la decisió.

Fonts sindicals han apuntat que un dels arguments esgrimits per la multinacional és l’elevat preu de l’energia, així com de la matèria primera, l’alúmina.

Segons afirma la companyia nord-americana en un comunicat, es tracta de les plantes menys productives del grup a causa de “problemes estructurals intrínsecs”. Alcoa iniciarà un període de consultes amb els representants dels treballadors amb una durada màxima de 30 dies naturals.

L’empresa s’ha compromès a treballar per reduir l’impacte d’aquest procés i negociarà un pla social amb els treballadors, a l’afirmar ser “conscient” de la repercussió humana i social d’aquest anunci, de manera que “treballarà per assolir el millor acords per les dues parts “.

Segons apunta Alcoa, les plantes d’Avilés i La Corunya es troben afectades per problemes estructurals productius i tecnològics com el seu “menor capacitat de producció, una tecnologia menys eficient i elevats costos fixos”, units a factors externs de mercat, com la “sobrecapacitat de producció de la Xina “, l’elevat preu de les matèries primeres i el cost de l’energia.

Tots aquests factors han generat pèrdues significatives en aquestes plantes en els últims dos anys, pèrdues “que previsiblement continuaran en el futur”, alerta Alcoa.

L’empresa ha defensat la seva intenció en el passat de superar aquestes condicions adverses, que han suposat “importants esforços” en els últims anys per reduir costos en aquestes dues fàbriques i per mantenir l’ocupació, encara que sense èxit a causa de la seva “tecnologia més antiga i menys eficient, economia d’escala i altres factors “.

D’aquesta manera, Alcoa ha conclòs que el tancament de les plantes d’Avilés i La Corunya podrà generar unes millores organitzatives mantenint la producció en una sola planta a Espanya, la de Sant Ciprián, també a Galícia, on es produeix tant alumini com alúmina.

Segons es desprèn de l’informe de resultats corporatius publicats a la seva pàgina web, les vendes a Espanya van arribar l’any passat els 3.303.000 de dòlars (2.861 milions d’euros), més d’un 28% del total del seu negoci a tot el món.

Via elperiodicodelaenergia.com

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *