El passat 1 de febrer es va publicar al BOE la variació dels peatges d’accés anunciada pel ministre Sòria a finals de l’any passat.

Aquesta era una pujada del preu de l’electricitat esperada, ja que en l’última modificació del Preu Voluntari al Petit Consumidor (denominació que substitueix a l’antiga tarifa d’últim recurs, més coneguda com TUR) no es va produir cap variació en els peatges d’accés. Recordem que aquesta modificació va ser motivada per l’excepcional pujada del preu de l’electricitat registrada en l’última subhasta CESUR que va ser posteriorment anul·lada per l’Executiu.

Peatges d’accés: Com han variat?

Hi ha dos peatges d’accés, el del terme de potència i el del terme d’energia, i la variació recollida al BOE és molt desigual segons sigui la tarifa d’accés que es tingui contractada.

En la següent taula es detalla la variació de preu respecte als valors actuals:

subida-precio-electricidad-300x300

En primer lloc destaca la forta pujada que suportaran en el terme de potència dels consumidors amb tarifes d’accés 2.0A i 2.0DHS, principalment consumidors domèstics i de petit comerç. Per contra es redueix en un percentatge inferior el peatge d’accés del terme d’energia. Aquesta mesura ha estat fortament criticada des de molts sectors en ser contrària a les polítiques energètiques europees basada en el foment de l’eficiència energètica i la reducció del consum energètic, ja que amb aquesta mesura es desincentiven les inversions en estalvi d’energia a la llar.

D’altra banda, els consumidors professionals patiran una pujada tant del peatge d’accés del terme de potència com del d’energia, incrementant de nou la seva factura energètica, la qual cosa produirà una nova pèrdua de competitivitat de les empreses espanyoles.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *